Praktikant till Human Rights Defenders at Risk

Vill du arbeta för mänskliga rättigheter globalt genom att agera snabbt och säkert när människorättsförsvarare utsätts för risk? Är du intresserad av att lära dig hur digital, fysisk och psykosocial säkerhet kan hjälpa några av världens mest utsatta människorättsförsvarare att göra sitt jobb?

Se alla tillgängliga praktikplatser här.

Vill du främja mänskliga rättigheter globalt genom att hjälpa dem som försvarar det för att vara säkra? Är du intresserad av att lära dig hur digital, fysisk och psykosocial säkerhet hjälper några av världens mest utsatta människorättsförsvarare att göra sitt arbete?

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation. Avdelningen Human Rights Defenders at Risk stöttar människorättsförsvarare när det gäller säkerhetsfrågor eller akut-stöd. Genom utbildning, rådgivning eller små bidrag erbjuder vi skräddarsydd och snabb hjälp där det behövs mest. Vi arbetar bland annat med världens första larmsystem för människorättsförsvarare – Natalia Project, konferensen Defenders’ Days samt vårt övervakningsverktyg för brott mot mänskliga rättigheter – Defenders’ Database. Vi stöder också människorättsförsvarare internt, och utvecklar skydds- och säkerhetsplaner för att hålla våra anställda säkra.

Arbetsuppgifter och möjligheter

Tillsammans med vårt team kommer du att arbeta för att förbättra säkerheten för människorättsförsvarare i utsatta för risk. Du kommer att arbeta nära våra Protection Officers i Stockholm för att ge snabb hjälp till de som behöver hjälp, planera och koordinera säkerhetsutbildningar för organisationer samt skriva utkast till uttalanden och artiklar för att öka medvetenheten om det vi jobbar med.

Under praktiken kommer Civil Rights Defenders erbjuda möjlighet att delta i externa evenemang, så som seminarier och möten, samt anordna interna workshops om vårt arbete. Praktiken kommer att anpassas beroende på dina kompetenser.

Kvalifikationer

Vi söker praktikanter som är intresserade av mänskliga rättigheter samt uppfyller några eller alla av följande kvalifikationer:

  • Erfarenhet i civilsamhällesorganisationer, lokala, regionala, nationella eller internationella.
  • Examen i eller en pågående utbildning inom juridik, politik, journalistik/media, mänskliga rättigheter eller liknande.
  • Goda kunskaper i att tala och skriva på engelska och spanska, andra språk är meriterande.
  • God kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta självständigt och ansvarsfullt.
  • Erfarenhet av opinionsbildande kampanjer och/eller kommunikation på gräsrotsnivå.
  • Ett genuint intresse kring mänskliga rättigheter och grundläggande kunskaper om Civil Rights Defenders arbete och uppdrag.

Civil Rights Defenders tar enbart emot praktikanter som har praktik som en del av sin formella utbildning, om praktiken sker under studietiden eller är i direkt samband med slutförda studier, eller om det ingår i ett program kopplat till Arbetsförmedlingen. Praktiken avser heltid och är obetald, med möjlighet till ersättning för resekostnader (SL-kort).

Praktiken sker på vårt huvudkontor i Stockholm från och med mitten av januari till början av juni 2020. Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 17 november 2019 till Marcin de Kaminski. Intervjuer genomförs löpande, och praktikplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Taggar ,