Praktikant till Civil Rights Defender of the Year Award 2020

Vill du arbeta för mänskliga rättigheter globalt genom att öka kännedomen om Civil Rights Defenders? Vill du lära dig mer om hur kommunikation kan användas som verktyg för att bidra till världens mest utsatta människorättsförsvarare och deras arbete? 

Se alla tillgängliga praktikplatser här. 

Civil Rights Defenders är en politiskt och religiöst obunden internationell människorättsorganisation baserad i Sverige, med uppgift att försvara civila och politiska rättigheter och stödja människorättsförsvarare över hela världen. Varje år delar Civil Rights Defenders ut priset Civil Rights Defender of the Year Award till en framstående människorättsförsvarare. Mottagaren av priset är en person som, trots att det innebär stora risker för hens egen säkerhet, fortsätter att kämpa för att mänskliga rättigheter ska erkännas och respekteras. Läs mer här

Arbetsuppgifter och möjligheter 

Tillsammans med vårt team kommer du att vara delaktig i att planera och genomföra cermonin kring Civil Rights Defender of the Year Award. Du kommer bland annat bidra i arbetet med att planera och genomföra events, skriva artiklar, bidra till produktionen av digitalt material och trycksaker samt fungera som ett allmänt stöd till avdelningarna för kommunikation och fundrasing. Du kommer få god inblick i arbetet på en internationell NGO.  

Under praktiken kommer Civil Rights Defenders erbjuda möjlighet att delta i externa evenemang, så som seminarier och möten, samt anordna interna workshops om vårt arbete. Praktiken kan anpassas beroende på dina kompetenser. 

Kvalifikationer 

Vi söker en praktikant som uppfyller några eller alla av följande kvalifikationer: 

  • Mycket goda kunskap i att tala och skriva på engelska och svenska, samt förmåga att arbeta självständigt och ansvarsfullt. 
  • Ett genuint intresse av mänskliga rättigheter och grundläggande kunskaper om Civil Rights Defenders arbete och uppdrag. 
  • Erfarenhet från eventplanering och kommunikationsarbete. 
  • Intresse av marknadsföring och fundraising. 
  • Kunskaper i fotografi, video, grafisk design och erfarenhet av att skapa presentationer och arbeta i WordPress är meriterande. 
  • Erfarenhet från civilsamhällesorganisationer – lokala, regionala, nationella eller internationella. 

Civil Rights Defenders tar enbart emot praktikanter som har praktik som en del av sin formella utbildning, om praktiken sker under studietiden eller är i direkt samband med slutförda studier, eller om det ingår i ett program kopplat till Arbetsförmedlingen. Praktiken avser heltid och är obetald, med möjlighet till ersättning för resekostnader (SL-kort). 

Praktiken sker på vårt huvudkontor i Stockholm från februari 2020 till slutet av juni 2020. Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 30 november 2019 till award@crd.org. Märk ansökan med ”Application for Internship” och ditt namn i ämnesraden. Vi behandlar ansökningarna löpande och praktikplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Taggar ,