Praktikant till Latinamerikaavdelningen

Vill du arbeta för mänskliga rättigheter i Latinamerika? Är du intresserad av att lära dig hur du kan bidra till kapaciteten och säkerheten hos några av världens mest utsatta människorättsförsvarare?

Se alla tillgängliga praktikplatser här.

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation. Latinamerikaavdelningen stöder människorättsförsvarare i Colombia, Kuba, Venezuela och andra länder i regionen.

Arbetsuppgifter och möjligheter

Tillsammans med vårt team kommer du att arbeta med påverkansarbete och strategier för att förbättra säkerheten för människorättsförsvarare, göra research om människorättsutmaningarna i regionen, samla in och redigera data i Defenders’ Database, skriva uttalanden och artiklar till crd.org samt bidra till planeringen och organiseringen av regionens verksamhet. Du kommer att arbeta nära vår Programme Director i Stockholm och vår Programme Officer i Bogotá. Arbetet omfattar också påverkansarbete i Sverige.

Under praktiken kommer Civil Rights Defenders erbjuda möjlighet att delta i externa evenemang, så som seminarier och möten, samt anordna interna workshops om vårt arbete. Praktiken kan anpassas beroende på dina kompetenser.

Kvalifikationer

Vi söker en praktikant som är intresserad av mänskliga rättigheter, Latinamerika och som uppfyller några eller alla av följande kvalifikationer:

  • Examen i eller en pågående utbildning inom juridik, politik, journalistik/media, mänskliga rättigheter eller liknande.
  • God kunskap i att tala och skriva på engelska och spanska.
  • God kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta självständigt och ansvarsfullt.
  • Erfarenhet av opinionsbildande kampanjer och/eller kommunikation på gräsrotsnivå.
  • Erfarenhet i civilsamhällesorganisationer – lokala, regionala, nationella eller internationella.
  • Ett genuint intresse kring mänskliga rättigheter och grundläggande kunskaper om Civil Rights Defenders arbete och uppdrag.

Civil Rights Defenders tar enbart emot praktikanter som har praktik som en del av sin formella utbildning, om praktiken sker under studietiden eller är i direkt samband med slutförda studier, eller om det ingår i ett program kopplat till Arbetsförmedlingen. Praktiken avser heltid och är obetald, med möjlighet till ersättning för resekostnader (SL-kort).

Praktiken sker på vårt huvudkontor i Stockholm från och med mitten av januari till början av juni 2020. Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 17 november 2019 till Erik Jennische. Vi behandlar ansökningarna löpande och praktikplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Taggar , ,