Praktikant till kommunikationsavdelningen

Vill du arbeta för mänskliga rättigheter globalt genom att öka kännedomen om Civil Rights Defenders? Vill du lära dig mer om hur kommunikation kan användas som verktyg för att bidra till världens mest utsatta människorättsförsvarare och deras arbete?

Se alla tillgängliga praktikplatser här.

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation. Kommunikationsavdelningen ansvarar för vår närvaro i media och sociala medier samt övrig PR. Målet är att öka kännedomen om Civil Rights Defenders i Sverige och globalt, och därigenom stärka respekten för civila och politiska rättigheter.

Arbetsuppgifter och möjligheter

Tillsammans med vårt team kommer du att vara delaktig i att genomföra kommunikationsavdelningens uppdrag. Du kommer bland annat att skriva artiklar, bidra till produktionen av digitalt material, göra research och översättningsarbete och fungera som ett allmänt stöd till hela avdelningen. Civil Rights Defenders kommunicerar på både engelska och svenska, så vi söker en person som kan tala och skriva obehindrat på båda språken.

Under praktiken kommer Civil Rights Defenders erbjuda möjlighet att delta i externa evenemang, så som seminarier och möten, samt anordna interna workshops om vårt arbete. Praktiken kan anpassas beroende på dina kompetenser.

Kvalifikationer 

Vi söker en praktikant som är intresserad av mänskliga rättigheter, kommunikation och som uppfyller några eller alla av följande kvalifikationer:

  • God kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta självständigt och ansvarsfullt.
  • Erfarenhet inom journalistik, digital medieproduktion och kommunikation.
  • God kunskap i att tala och skriva på engelska och svenska.
  • Kunskaper i fotografi, video, grafisk design och WordPress är meriterande.
  • Erfarenhet av civilsamhällesorganisationer – lokala, regionala, nationella eller internationella.
  • Ett genuint intresse kring mänskliga rättigheter och grundläggande kunskaper om Civil Rights Defenders arbete och uppdrag.

Civil Rights Defenders tar enbart emot praktikanter som har praktik som en del av sin formella utbildning, om praktiken sker under studietiden eller är i direkt samband med slutförda studier, eller om det ingår i ett program kopplat till Arbetsförmedlingen. Praktiken avser heltid och är obetald, med möjlighet till ersättning för resekostnader (SL-kort).

Praktiken sker på vårt huvudkontor i Stockholm från och med mitten av januari till början av juni 2020. Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 22 november 2019 till communication@crd.org. Märk ansökan med ”Internship 2020”. Vi behandlar ansökningarna löpande och praktikplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Taggar ,