Två praktikanter till den juridiska avdelningen

Praktiken består av att ge stöd till Civil Rights Defenders juridiska avdelning, framförallt i förhållande till organisationens arbete med att värna mänskliga rättigheter i Sverige. Sverigearbetet rör främst frågor om diskriminering, hatbrott, urfolksrättigheter, rättigheter för frihetsberövade och asylrätt.

Se alla tillgängliga praktikplatser här.

Arbetsuppgifter och möjligheter

Praktiken kommer bland annat att bestå av rättsutredningar för pågående rättsprocesser och internationella processer, att bistå allmänheten med rådgivning i juridiska frågor, samt att stödja chefsjuristen och människorättsjuristerna på annat sätt i deras dagliga verksamhet. Visst kommunikationsarbete kan också ingå.

Under praktiken kommer Civil Rights Defenders erbjuda möjlighet att delta i externa evenemang, så som seminarier och möten, samt anordna interna workshops om vårt arbete. Praktiken kan anpassas beroende på dina kompetenser.

Kvalifikationer

Vi söker en praktikant som är intresserad av mänskliga rättigheter och som uppfyller följande:

  • Vara i den senare delen av sin svenska juristutbildning (alla obligatoriska moment ska vara avslutade).
  • Ha läst minst en kurs med fokus på mänskliga rättigheter.
  • God kunskap i att tala och skriva på svenska och engelska.
  • God kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta självständigt och ansvarsfullt.
  • God kunskap i att uttrycka sig väl i skrift.
  • Ett genuint intresse kring mänskliga rättigheter och grundläggande kunskaper om Civil Rights Defenders arbete och uppdrag.

Civil Rights Defenders tar enbart emot praktikanter som har praktik som en del av sin formella utbildning, om praktiken sker under studietiden eller är i direkt samband med slutförda studier, eller om det ingår i ett program kopplat till Arbetsförmedlingen. Praktiken avser heltid och är obetald, med möjlighet till ersättning för resekostnader (SL-kort).

Praktiken sker på vårt huvudkontor i Stockholm med tillträde vid terminsstart. Ansökan ska skriver på svenska och bestå av ett personligt brev och en meritförteckning och skickas senast 4 november 2019 till Siri Hedmalm. Vi behandlar ansökningarna löpande och praktikplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Taggar , ,