Civil Rights Defenders söker IT-ansvarig (Technology Officer)

Brinner du för mänskliga rättigheter och vill jobba i en internationell miljö med kollegor över hela världen? Har du ett stort intresse för IT-säkerhet och en vilja att utvecklas och lära dig mer?   

Då kan du vara den vi söker. 

Om oss

Civil Rights Defenders är en politiskt och religiöst obunden internationell människorättsorganisation baserad i Sverige, med uppgift att försvara folks civila och politiska rättigheter och stödja människorättsförsvarare över hela världen.

Vi samarbetar med och stöder människorättsförsvarare som arbetar i några av världens mest repressiva regioner. Vi bedriver påverkansarbete, juridiska processer och informerar om situationen för mänskliga rättigheter globalt. Civil Rights Defenders har närvaro på fyra kontinenter.

På vårt huvudkontor, som är beläget vid Sergels Torg i Stockholm, jobbar cirka 40 medarbetare i olika supportfunktioner med att stödja våra fältorganisationer och människorättsförsvarare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi arbetar just nu med att integrera vår IT-infrastruktur och utveckla nya arbetsflöden och processer. Du kommer att ha huvudansvaret för implementeringen och utvecklingen av infrastrukturen samt att ge daglig support till Civil Rights Defenders personal.

Du är också en del av vårt säkerhetsteam på Human Rights Defenders at Risk-programmet och har som uppgift att utveckla och implementera säkerhetsmetoder och utbilda våra partners.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Office 365 och Azure AD-administration (även processhantering)
 • Identitets- och åtkomsthantering i hela organisationen (inklusive fältkontor)
 • Övervakning och underhåll av IT-resurser (internt, samlokaliserat och virtuellt)
 • Lokala nätverk och hantering av våra digitala resurser
 • In-house support desk tillsammans med Human Rights Defenders at Risk-programmet och intern säkerhet
Vi söker dig som har:
 • Stort intresse för IT-säkerhet och en vilja att lära sig mer
 • Mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och verbalt (engelska är vårt koncernspråk; svenska är en merit)
 • Erfarenhet av att arbeta i Microsoft-miljö med dess verktyg och administration
Om tjänsten:
 • Tillsvidareanställning 100 %, med sex månaders provanställning initialt
 • Tjänsten är placerad på Civils Rights Defenders huvudkontor in Stockholm, Sverige
 • Tjänsten kan innefatta resor till människorättsförsvarares lokala kontor i världen, samt en möjlighet att resa globalt till våra partnerorganisationer

Vad vi erbjuder

Civil Rights Defenders är en liten och dynamisk organisation och den här tjänsten kommer att vara en nyckelposition vid uppstruktureringen av IT-infrastrukturen. Det finns stora möjligheter att utforma organisationens behov och presentera anpassade lösningar.

Förutom den programansvariga chefen för HRD at Risk, så består teamet av Security Officers som arbetar med säkerhet för människorättsförsvarare. Teamet ansvarar också för de innovativa supportfunktionerna Natalia Project och Defenders Database.

Som organisation värnar vi om mångfald i gruppen och ser din bakgrund, erfarenhet och personlighet som ett bidrag till organisationen. Vi tar gärna emot ansökningar från personer som anser sig vara underrepresenterade i teknikbranschen.

Vi erbjuder förmåner såsom friskvårdsbidrag samt pensionslösning och försäkringar enligt kollektivavtal.

Ansökan

Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 25 juli 2019 till info@crd.org. Vi rekryterar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan dess. Skriv “Technology Officer” i ämnesraden. Välkommen med din ansökan!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Marcin de Kaminski, Programme Director. Civil Rights Defenders har en aktiv fackklubb knuten till Unionen. Fackligt ombud nås på crdunionclub@crd.org.

Taggar ,