Praktikant till kommunikationsavdelningen

Image of Civil Rights Defenders' Head office in Stockholm

Civil Rights Defenders kommunikationsavdelning är organisationens nav och ansikte utåt. Avdelningen skriver nyhetsartiklar och rapporter om utvecklingen i de regioner där vi är aktiva. Med ansvar för organisationens hemsida, närvaro i media och sociala medier, och publika relationer är avdelningens uppdrag och strävan att öka kännedomen om Civil Rights Defenders i Sverige och globalt, och därigenom stärka respekten för civila och politiska rättigheter.

Under våren 2019 söker vi en praktikant till avdelningen med ett stort intresse för mänskliga rättigheter och erfarenhet i journalistik, digitala medier eller kommunikation. Praktikanten kommer att ingå i organisationens kommunikationsteam och arbeta under ledning av kommunikationschefen.

Arbetsuppgifter

Som praktikant kommer du vara delaktig i att genomföra kommunikationsavdelningens uppdrag. Du kommer bland annat att skriva artiklar, bidra till produktionen av digitalt material i olika former, göra research och översättningsarbete och fungera som ett allmänt stöd till hela avdelningen. Eftersom Civil Rights Defenders kommunicerar på både engelska och svenska söker vi en person som kan tala och skriva obehindrat på båda språken.

Meriter

Praktikanten bör ha ett genuint intresse för de mänskliga rättigheterna och en grundläggande kunskap om de frågor Civil Rights Defenders arbetar med. Praktikanten bör ha lätt att uttrycka sig i skrift på svenska och engelska, vara ansvarstagande och klara av att arbeta självständigt. En bakgrund inom journalistik, digital medieproduktion och kommunikation är meriterande samt dokumenterad erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter för andra ideella organisationer eller i projekt i Sverige eller utomlands. Även kunskaper i fotografi, Photoshop och Indesign är meriterande.

Praktiken, som är förlagd till Civil Rights Defenders huvudkontor i Stockholm, sträcker sig från januari till juni 2019 (utrymme för flexibilitet).

Praktiken är obetald och det ligger på praktikantens ansvar att finansiera perioden. Viss ersättning för resekostnader ges (SL-kort). Ansökan bör bestå av ditt CV och ett personligt brev och skickas till communication@crd.org senast den 30 november 2018. Vi behandlar ansökningarna löpande och platsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

 

Taggar